Gå til sidens hovedinnhold

Lokomotivenes børsdag

Det ble et pent løft for Oslo Børs mandag. De store selskapene trakk alle i samme retning og bidro til den beste dagen på en måned.

Hovedindeksen på Oslo Børs stoppet på 154,02 poeng mandag. Så høyt har ikke børsen vært siden 9. september. Oppturen kom på en dag da hele Europa gikk oppover.

Kjempene drar
Nærmest som vanlig var det Norsk Hydro som tok plass øverst på omsetningslisten. Mandag er selskapet også høyt oppe på vinnerlisten, med en oppgang på hele 2,25 prosent. Statoil stoppet uforandret på 65,75 kroner.

Over hele Europa var det skikkelig fart i telekomsektoren, ikke minst fordi Motorola overbeviste med sterke tall mot slutten av dagen. Det smittet over på blant annet Nera og Telenor.

Den bergensbaserte utstyrsleverandøren Nera dro opp 4,6 prosent og Telenor stoppet 1,4 prosent i pluss.

Tandberg legger frem sine tredjekvartalstall etter børsens stengetid, men investorene regner tydeligvis med at videokonferanseprodusenten leverer som vanlig. Aksjen sluttet dagen opp 2,3 prosent.

Store tall i vente
Denne uken kommer flere av de internasjonale selskapene med tall. Størst spenning er det kanskje knyttet til Nokia og Philips.

Taperlisten beso av 28 selskaper mandag. Til sammenligning gikk 71 i motsatt retning.

Opticom og Tandberg Television er blant selskapene som inntok en høy plassering på taperlisten. Tandberg Television stoppet ned 4,7 prosent. Opticom fulgte like bak, ned 3,9 prosent.

Laksetoppen nådd
Meldinger om at lakseprisen har nådd toppen for denne gang er dårlig nytt for oppdrettsnæringen.

-Det går ned 50 øre på alle størrelser, til og med for 5-6. Hvis utbudet blir begrenset, kan prisen kanskje gå opp igjen. Men uansett, vi ser en stabilisering etter flere uker med oppgang, sier daglig leder Jan Egil Ytrearne i Seaborn til Intrafish.

Den lite hyggelige meldingen sendte Fjord ned 2,3 prosent. Lerøy Seafoods falt 2,8 prosent, mens Domstein endte uforandret.

Hovedindeksen stoppet på 154,02 poeng. Det er opp 1,23 prosent fra fredag. Omsetningen endte på litt over to milliarder kroner.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto