Lommevenner fra Nikon

Tirsdag lanserer Nikon syv nye digitale kompaktkameraer. Noen er tynne, andre tar skarpe bilder selv om du ikke holder kameraet stille.

21.02.06 11:36

Nikon har tirsdag sitt store slipp av digitale kompaktkameraer. De slipper totalt syv forskjellige utgaver, men i kun tre helt forskjellige modeller.

Performance
De mest spennende kameraene er Coolpix P3 og P4, som er de kompakte kameraene for de som vil ha mest funksjoner, inkludert en del manuelle innstillingsmuligheter for eksponering, ISO-verdier og lignende.

Det som er den største nyheten på disse kameraene sammenlignet med de tidligere P-modellene er at kameraene har ekte optisk bildestabilisator. Det betyr at en kan få skarpe bilder selv om en ikke klarer å holde kameraet helt stille, noe som gjerne er et problem hvis det er lite lys. Dette vil trolig bli standard på de fleste modellene noen år frem i tid.

Den eneste forskjellen på de to P-kameraene er at P3 er utstyrt med Wi-Fi-støtte. Wi-Fi-støtten gjelder både b- og g-standardene.

Ellers er kameraene likt utstyrt med 8,1 megapikslers oppløsning, 3,5x optisk zoom, 2,5 tommers LCD-skjerm 23 megabyte integrert minne og kortleser for SD-kort. Videofunksjon for klipp på opp til 30 sekunder støttes også.

Ifølge Nikon skal batteriet holde til rundt 200 bilder ved full opplading. Dette er også det første kompaktkameraet fra Nikon med norske menyer.

Life
Det kommer tre nye modeller i L-serien: L2, L3 og L4, men henholdsvis 6, 5 og 4 megapikslers oppløsning. Dette er kameraene for de som ikke er særlig avanserte fotografer, og stort sett vil ha et «point and shoot»-kamera til en rimelig pris.

Kameraene har 2 tommers skjerm, tre ganger optisk zoom, 23 megabyte integrert minne (10 megabyte på L4) og SD-kort-støtte. Strøm får kameraet gjennom normale AA-batterier.

Kameraet er utstyrt med en ny funksjon som kalles ansiktsfokus, som skal gjøre at kameraet fokuserer på en persons ansikt uansett hvor dette befinner seg i bildet. En annen funksjon skal redde undereksponerte bilder uten bruk av avansert programvare på datamaskinen.

Kameraene har også en funksjon for å si i fra om et bilde har blitt uskarpt. TV 2 Nettavisen har testet ut denne funksjonen på både P og L-serien, og den kan virke i overkant følsom, og gir advarsel selv ved bilder som av de fleste vil anses som helt skarpe.

Kameraet har ikke bildestabilisator, og stort sett bare automatiske funksjoner.

Style
De siste to kameraene som Nikon nå lanserer i S-serien. S5 og S6 er to tynne kameraer med stor skjerm og elegant design som trolig kommer til å bli en slager blant den kvinnelige delen av befolkningen.

Kameraene har en oppløsning på 6 megapiksler og tre ganger optisk zoom – til tross for at objektivet ikke stikker ut av selve kameraet.

Forskjellen mellom utgavene er at S6 er utstyrt med Wi-Fi-funksjon og et noe større display enn S5. S6 har en 3 tommers skjerm, mens S5 har 2,5 tommers skjerm. Det betyr samtidig at S5 er et fysisk noe mindre kamera. Tykkelsen er 20 og 21 millimeter.

Også dette kameraet har integrert minne på 20 megabyte, og har støtte for SD-kort.

Dette kameraet kunne hatt potensiale til å bli det perfekte fest-kameraet som er enkelt å stikke i lomma, men etter å ha holdt kameraet i hånda er det ganske åpenbart at det er fysisk litt for stort til å være helt perfekt til å gli naturlig ned i baklommen.

Nikon har ikke offentliggjort prisen på noen av kameraene som kommer i butikkene i mars. Modellene vil erstatte dagens S, P og L-modeller, og det er derfor nærliggende å tro at prisen vil være omtrent lik.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.