*Nettavisen* Økonomi.

Lønner seg å bli hjemme

Foto: Scanpix

Er du kvinne og tjener under 264.500 kroner i året, kan det lønne seg å bli hjemme med barna. Du får nemlig like mye pensjon uansett.

Direktør Long Litt Woon ved Likestillingssenteret frykter at de nye pensjonsreglene kan friste kvinner til å bli hjemme i stedet for å jobbe. Hele seks av ti kvinner vil nemlig tjene mer på ulønnet omsorgsarbeid enn som yrkesaktive, skriver Aftenposten.

Regjeringen mener at omsorgsarbeid i hjemmet børverdsettes til 264 500 kroner, noe som tilsvarer fire og en halv gang folketrygdens grunnbeløp. Dermed verdsettes omsorgsarbeid hjemme 29.000 kroner høyere i det nye forslaget enn i dag.

- De likestillingsmessige konsekvensene ved et nytt pensjonssystem er ikke utredet. Dette er et godt eksempel på hva man burde ha regnet på, sier Woon til avisen.

Woon mener forslaget kan bidra til å opprettholde kjønnskillene i samfunnet, der kvinner velger å bli hjemme med barn mens menn jobber.

Men både Hill-Marta Solberg(Ap), som var medlem i pensjonskommisjonen, og arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten, forsvarer forslaget. De mener kvinner generelt vil komme bedre ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.