Antall ansatte med millionlønn er imidlertid 106 dersom faste tillegg regnes med, ifølge Medier 24.

Oversikten medienettstedet har fått tilgang på, er utarbeidet av NRK selv. Både journalister, mellomledere og direktører er en del av statistikken som viser at 99 ansatte har millionlønning. Blant disse 99 er ikke overtidsbetaling, korrespondenttillegg og andre variable tillegg medregnet.

Les også: Skattetall røpet før tiden: Her er helsetoppenes tall

Det er flest menn som tjener så godt, og av de 99 ansatte er det 53 menn og 46 kvinner. Nyhetssjef Helje Solberg er den best betalte kvinnen med 1.757.900 kr i året.

Ser man på gjennomsnittslønnen til alle 99 ansatte, er den på 1.244.176 i året, men det er mennene som har høyest snittlønn: 1.265.571 kroner sammenlignet med kvinnenes snittlønn på 1.219.526 kroner i året.

Les også: Kjempehopp for Fredrik Solvangs inntekt

Ifølge Medier 24 har kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen 3.240.150 kroner i året. Nest høyest lønn i NRK har direktør for økonomidivisjonen med 1.922.250 kroner.

Leder Rolf Johansen i NRKJ sier til Medier 24 at han mener den jevne journalist og innholdsprodusent i NRK ikke får betalt markedstilpasset lønn. Det mener han imidlertid toppledere og enkelte administrativt ansatte får.

Les også: Støres formue skrumper

Økonomi- og finansdirektør Andreas Norvik i NRK sier derimot at han mener NRK tilbyr markedstilpasset lønn generelt sett.

– Man må huske på at NRK er tilstede i hele landet. Vi vet at lønnsnivået i distriktene er lavere enn i byen, uansett stilling eller posisjon man har. Det preger disse lønnsnivåene, sier han til Medier 24.