Gå til sidens hovedinnhold

Lover billigere matvarer

NorgesGruppen skal samarbeide med den franske dagligvaregiganten Carrefour. Det betyr billigere mat og supermarkeder slik du kjenner de fra kontinentet.

Da Paris-børsen stengte i går kom meldingen om at NorgesGruppen og Carrefour har inngått en avtale. Det er den første avtalen Carrefour inngår i Norden.

Større markeder
At matgiganten er på vei inn i Norge, vil bety rimeligere dagligvarer og muligheten for større supermarkeder, mener NorgesGruppen.

- Denne avtalen vil komme forbrukerne til gode gjennom billigere dagligvarer, lover Sverre Leiro, konsernsjef i NorgesGruppen overfor VG.

Carrefour har supermarkeder i en rekke europeiske land. De største butikkene blir kalt hypermarkeder. Disse mener de er for store for det norske markedet. Her skal de teste ut supermarkeder som heter Champion.

- I første omgang skal vi teste ut Champion i fem butikker, sier Christian Stabell Eriksen til Aftenposten.

Før sommeren
De første butikkene skal opp og stå før sommeren.

Carrefours inntog i Norge er ikke gode nyheter for alle. VG skriver at Celina Midelfart er blant dem som kan bli rammet av den nye avtalen. Midelfart-konsernet har nemlig avtale om å selge en rekke internasjonalt kjente merkevarer på det norske markedet, som for eksempel hårpleiemidlene Herbal Essences og Head and Shoulders.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene