*Nettavisen* Økonomi.

Lover øl til folket

Bryggeristreik til tross, Rema 1000 akter ikke å la ølhyllene gå tomme. – Vi skal sørge for at det kommer inn øl her, sier de. Andre venter å gå tomme i løpet av kort tid.

19.05.04 12:59

Rema 1000 venter at det skal klare å takle bryggeristreiken uten å gå tom for øl og mineralvann.

- Vi produserer mye av boksølet i Danmark, og vi venter å få noe fra Grans som går for halv maskin, så vår målsetning er å dekke behovet, sier innkjøpssjef i Rema 1000, Harald Kalvøy, til TV 2 Nettavisen.

Takler streiken
Streiken har ført til at over 2500 bryggeriansatte over hele landet er tatt ut i streik fra og med onsdag. Det medfører at 12 av landets bryggerier er så godt som lammet. Enkelte har valgt å opprettholde deler av produksjonen. Grans Bryggeri, som leverer til Rema 1000, fortsetter tapping av brus, og vil selge øl fra lageret.

- Vi har ingen garantier for at det ikke skal oppstå utsolgt-situasjoner på enkelte butikker, men vi mener vi har en plan som vil dekke store deler av behovet. Ut i fra det vi ser på normale volumer er vi sterkt rustet, sier Kalvøy.

Da har Reitan-kjeden regnet med fortsatt forsyninger fra Grans, samt levering av boksøl fra Danmark.

Vil gå tom
Andre dagligvarekjeder venter at hyllene vil kunne gå tomme i løpet av en ukes tid.

- Det er ikke så mange andre måter å takle streiken på enn å la kundene kjøpe de varene vi har. Vi opplever at en del butikker har brukbart med varer så langt, så får vi se hvor lenge det holder, sier informasjonsdirektør Per Roskifte i NorgesGruppen til TV 2 Nettavisen.

Han bekrefter at en del av butikkene har kjøpt inn ekstra drikkevarer den siste tiden.

- Det er en god del andre varer som vi sliter verre med, sier Roskifte og viser til den fire uker lange transportstreiken.

- Vanskelig å gjette
Coop-kjeden har opplevd voldsom kundepågang som følge av at de ikke rammes av transportstreiken. Informasjonsdirektør Vidar Ullenrød synes det er vanskelig å gjette hvor godt Coop klarer å holde unna på øl- og mineralvannsfronten nå.

- Det er en så uforutsigbar situasjon nå som vi har mye ekstraordinær handel. I tillegg vil det variere veldig fra sted til sted, sier Ullenrød til TV 2 Nettavisen.

Butikker kan bli utsolgt for øl og mineralvann på alt mellom få dager til noen uker, avhengig av lokalitet og lagerkapasitet, opplyser Ullenrød.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.