Lovet 12 kvadrat - får 10

Da student Kent Volla målte sin hybel på Sogn i Oslo fant han ut at selv om den var oppgitt til å være 12 kvadratmeter var den bare 10,35. Andre hybler er under 10 kvadratmeter.

20.08.03 11:33

Volla forteller til Universitas at det er flere beboere som har hatt takstmann til å måle opp hyblene sine. Noen hybler skal være nede i rundt 9,5 kvadratmeter.

Studenten mener at jo mindre en bopel er, jo mindre avvik skal man godta, og viser til en dom fra Høyesterett der selger ble dømt til å betale erstatning til kjøper da det viste seg at leiligheten var mindre enn kontrakten oppga.

-Bør betale mindre

Jurist i leieboerforeningen Per Oddvar Pallum mener at leien burde reduseres når slike avvik oppdages.

- Et slikt avslag må fastsettes ved skjønn i hvert tilfelle, men vi snakker størrelsesorden 150- 200 kroner i måneden, sier Pallum til Universitas

- Skal få bytte

Direktør i Studentskipnaden i Oslos boligdivisjon, Lars Mork Gundersen, bekrefter overfor avisen at noen av hyblene er rundt ni kvadrat, men tviler på at noen kvadratmeter forskjell er det studentene vektlegger. Men han lover at hvis noen måler hybelen sin og finner den for trang, skal de få bytte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.