*Nettavisen* Økonomi.

Lund: - Jeg er ikke kandidat

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Konsernsjef Helge Lund i Aker Kværner avviser at han er kandidat til jobben som toppsjef i Statoil.

10.11.03 09:28

Helge Lund har gått gradene i konsulentselskapet McKinsey og i Aker RGI-systemet, og nyter stor tillit som toppsjef i Aker Kværner. Nå mener mange at Lund er moden for nye utfordringer, og han er regnet som en av de heteste kandidatene til å overta som toppsjef i Statoil.

Selv hevder Lund at han ikke står på transfer-lista. Aker Kværner-sjefen føler fortsatt han har for mye ugjort i sin nåværende jobb.

- Jeg har sammen med resten av ledelsen i Aker Kværner lyst til å fullføre den omstillingen vi har begynt på. Jeg er derfor ikke aktuell for den jobben, sa Lund da han la fram Aker Kværners regnskapstall for tredje kvartal på en pressekonferanse mandag morgen.

Lund karakteriserte hans kandidatur som ”rene mediespekulasjoner”.

-Statoil er et veldig bra selskap som jeg er sikker på vil få en god leder uansett om det blir en mann eller en kvinne, sa han.

Statoil ledes i dag av konstituert konsernsjef Inge K. Hansen. Den nytilsatte styrelederen Jannik Lindbæk har som sin fremste oppgave de neste ukene å finne en permanent toppsjef i Statoil etter Olav Fjell, som gikk av i september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.