*Nettavisen* Økonomi.

Lund får Iran-sak som start

Påtroppende konsernsjef i Statoil, Helge Lund, slipper ikke unna Iran-boten når han overtar roret i oljegiganten i midten av august.

Statoil har bedt om ekstra tid til å vurdere million-boten de ble pålagt etter Iran-skandalen, på grunn av sakens omfang og ferieavvikling. Økokrim godtar en utsettelse, skriver Dagens Næringsliv.

Det er styret i Statoil som skal ta avgjørelsen om selskapet velger å vedta boten på 20 millioner kroner. Dersom boten ikke vedtas, havner saken i retten.

Avgjørelsen er ennå uklar, ettersom styreleder Jannik Lindbæk legger stor vekt på hva påtroppende konsernsjef Helge Lund mener om saken. Lund overtar formelt som ny Statoil-sjef søndag 15. august.

Økokrim har etter nesten ett års gransking kommet frem til at Statoil og eks-direktør Richard John Hubbard er skyldig i korrupsjon i den omtalte Iran-saken. Det dreier seg om en konsulentavtale med Horton Investments, som ikke ble stanset da nye korrupsjonsbestemmelser trådte i kraft sist sommer.

Økokrim mener avtalen var et tilbud om fordeler for at den tidligere president-sønnen Mehdi Hashemi eller andre skulle påvirke personer i forbindelse med tildeling av kontrakter i olje- og gassektoren i Iran.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag