*Nettavisen* Økonomi.

Lynmeldinger med Gmail

Googles forsøker iherdig å stjele kundene over til sitt lynmeldingssystem. Nå integrerer selskapet lynmeldinger i sin e-posttjeneste.

ICQ, MSN, AOL og Yahoo har i mange år kjempet om kundene i det lukrative lynmeldingsmarkedet. Google, som ser ut til å lykkes med alt de prøver på, kastet seg inn i fjor, men har ikke klart å ta mange kunder fra de andre store aktørene.

I et forsøk på å gjøre Google Talk mer attraktiv vil Google nå integrere denne tjenesten i Gmail. På denne måten skal du kunne sende lynmeldinger til dine kontakter når du er logget på din e-post.

- Vi synes ikke det gav noen mening med denne kunstige oppdelingen som nå finnes mellom e-post og chatting, sier Googles nestleder i produkthåndtering, Salar Kamangar til AP.

De første brukerne skal få tilgang til tjenesten i løpet av dagens, mens hele tjenesten vil rulles ut i løpet av noen uker.

Googles nettverk vil fortsatt ikke være kompatibelt med nettverkene til AOL, Yahoo og MSN.

Så gjenstår det å se om kundene blir lokket over fra sine kjente programmer av mulighetene til å kunne sende meldinger fra et nettleservindu.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.