*Nettavisen* Økonomi.

Lyse konkursutsikter

3.977 norske bedrifter gikk konkurs i 2004. Det er 15 prosent færre enn året før. Utsiktene for 2005 er svært gode, mener analyseselskapet CreditInform.

Vi nordmenn tjener bra og bruker mye penger. Det får fart på økonomien og skaper arbeidsplasser. Slik oppsummerer analyseselskapet CreditInform den økonomiske situasjonen, og dette har ført til klart færre konkurser.

– Den norske kronen holder seg sterk, renten er lav, lønnsveksten øker mer enn inflasjonen og arbeidsmarkedet er i bedring. Alt dette indikerer at vi går et godt økonomisk år i møte, sier administrerende direktør Lars Carlsson i CreditInform i en pressemelding.

Fersk årsstatistikk fra analyseselskapet viser en markert nedgang i tallet på konkurser innen de aller fleste bransjer i 2004. Størst er nedgangen i finans og IT, men det er også kraftige forbedringer for bransjer som industri og bygg og anlegg.

– Nedgangen i tallet på konkurser vitner om at vi er inne i sterkere tider økonomisk enn de to siste årene. Samtidig er det flere konkurser i dag enn på slutten av 1990-tallet, sier Carlsson.

En hovedgrunn til at det går bedre, er at vi er mer kjøpsvillige enn før. Vi kjøper biler og båter, bygger hytter og hus og reiser på dyre ferier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.