Prinsessen, som nå ikke lenger skal bruke prinsessetittelen i kommersiell sammenheng, eide 50 prosent av selskapet Astarte Inspiration AS. Den andre halvdelen av selskapet var eid av den mangeårige forretningspartneren Elisabeth Nordeng.

Gjennom Astarte Inspiration drev de to en omstridt en engleskole som var markedsført under navnet Soulspring. Nettavisen Økonomi skrev om 2017-tallene at det var stjernesmell for engleskolen etter en god start i 2016.

Tallene for 2018 viser at omsetningen falt fra 3,35 millioner kroner i 2017 til 2,6 millioner i fjor.

Snudde til overskudd

Men Märtha Louise og Nordeng klarte å snu et underskudd før skatt i 2017 på 87.000 kroner til et overskudd i 2018 på 69.000 kroner. Det skyldes et kraftig fall i driftskostnadene, fra 3,4 millioner kroner til 2,5 millioner.

For 2017 bevilget prinsessen og Nordeng seg et utbytte på 320.000 kroner, i fjor tok de ikke ut noe.

Som henholdsvis styreleder (Nordeng) og styremedlem (Märtha Louise) bevilget de to seg 415.000 kroner og 370.000 kroner i lønn for fjoråret. Prinsessen og Nordeng hadde ved utgangen av 2018 plassert 225.000 kroner i banken.

2018 var altså det siste fulle driftsåret for engleskolen. Dagbladet skrev i september i fjor at Märtha Louise og Nordeng skulle legge ned Soulspring i 2019.

Begynnelsen på slutten

- Nå er begynnelsen på slutten for Soulspring. Energien i dette fantastiske prosjektet har tatt oss på mange reiser med fantastiske opplevelser, men nå går energien til nye aktiviteter hver for oss, skrev Märtha Louise og Elisabeth Nordeng i et lengre innlegg på Instagram.


Etter nedleggelsen av selskapet og engleskolen i mai i år, startet prinsessen på en turné kalt «The Princess and The Shaman» sammen med hennes nye kjæreste, sjamanen Durek Verrett. Denne turneen er nå avsluttet

De holdt sitt første kurs i vår, som ble markedsført under arrangøren «PML International». Likevel er det prinsessens enkeltpersonforetak «Prinsesse Märtha Louise Kulturformidling» som var arrangør, ifølge prinsessens manager Carina Scheele Carlsen.

Scheele Carlsen vil overfor Nettavisen Økonomi ikke kommentere fjorårstallene til Astarte Inspiration.

- Nei, vi kommenterer ikke regnskapstallene. Om prinsessen skal opprette nye selskaper fremover, vil tiden vise, sier manageren i en kort kommentar.

I fellesskap

Märtha Louise skrev på Instagram i forrige uke at hun i fellesskap med familien er kommet frem til at hun bruker tittelen prinsesse når hun representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn og utland og i private sammenhenger.

«Jeg skal fra nå av ikke bruke min prinsessetittel i kommersiell sammenheng, var noe av det prinsessen skrev på sin Instagram-konto».