*Nettavisen* Økonomi.

Må betale skatt for idretts-støtte

Foto: Scanpix

Dersom du gir bidrag til misjonsforeninger, får du skattefradrag for dette. Men ønsker du å gi penger til idretten, er det ikke fradragsberettiget.

Gir du 6.000 kroner til en organisasjon, kan du føre opp beløpet på selvangivelsen og få fratrekk i skatt, skriver Aftenposten.

Fradraget har fra i fjor til i år økt fra 900 kroner til 6.000, og innen 2005 skal ordningen utvides til 12.000 kroner. KrF har tatt initiativ, og fått Høyre og Venstre med på utvidelsen.

144 organisasjoner er godkjent for å få skattefradrag, og 71 av disse er religiøse organisasjoner. Til tross for at regelverket krever at virksomheten har nasjonalt omfang, er enkelte svært lokale.

Norges Idrettsforbund (NIF) er ikke en godkjent organisasjon, selv om forbundet har forsøkt. Generalsekretær Ivar Egeberg i NIF sier til Aftenposten at de i prinsippet er godkjent, men likevel har fått nei.

–Ordningen er ikke ment å støtte hobbypregede aktiviteter overfor voksne. I formålet med ordningen heter at den bare gjelder ideelle organisasjoner, opplyser KrFs statssekretær Harald Solberg i Finansdepartementet til Aftenposten.

Imidlertid vil du kunne få skattefradrag fra og med neste år dersom du gir penger til Den norske kirke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.