Av Joni Jestilä, samfunndebattant

Årsakene til at bomkrav går til inkasso kan være varierende. Noen har ikke råd, noen glemmer regningene i en hektisk hverdag, og andre mangler betalingsvilje til å gjøre opp for seg.

Men må betaling av bompenger gjøres etterskuddsvis via faktura hvor ett inkassobyrå står for store deler av prosessen?

Mangelen på enkle betalingsløsninger

Kan vi ikke få lov til å gjøre opp der og da? Kan man begynne å se på om det faktisk er betalingsløsningene som er årsaken til den store mengden inkassosaker fra bomkrav?

Jeg mener at kreditt er en god ting, men vi trenger ikke kreditt i enhver anledning. De færreste av oss har søkt om kreditt i bomringen. Vi må også få lov til å gjøre opp handelen der og da uten at en tredjepart med stor egeninteresse kommer i mellom transaksjonen.

Inkassoselskapet PayEx har faktisk en løsning på hvordan bomkrav kunne ha blitt gjort opp på en raskere og bedre måte enn i dag. Dette selskapet leverer også fakturatjenester til helsesektoren, og de har utviklet en god løsning på betaling av egenandeler etter legetimen.

Enkelt, genialt og kundevennlig

Kunden får en SMS med betalingslink som er koblet mot Vipps. Det informeres også om at fakturagebyr påløper dersom kunden ikke betaler via betalingslinken.

Enkelt, genialt og kundevennlig.

De færreste av oss har søkt om kreditt i bomringen

En lignende løsning må da være mulig for bomselskapene. Bilens registreringsnummer søkes opp mot motorvognregisteret, og eier av bilen får en SMS med betalingslink som kan knyttes til Vipps. Det informeres også om at faktura med gebyr utstedes ved manglende betaling.

På denne måten kunne mange av inkassosakene som gjelder bompenger vært unngått da man får mulighet til å gjøre opp kontant etter passering.

Ballen spilles videre til Vipps, bomselskapene og inkassobransjen.