Gå til sidens hovedinnhold

Må selge det meste

Kjell Inge Røkke må selge unna alle sine selskap, med unntak av Norway Seafoods og Aker Kværner. Det er ifølge TV 2 innholdet i planen Røkke og kreditorene har kommet frem til for å løse gjeldskrisen.

Nesten to uker er gått siden partene forhandlet på overtid hos Kjell Inge Røkke på Aker Brygge. Løsningen på lånet fra Orkla på 600 millioner kroner ble en skisse for tilbakebetaling. Partene ble enige om en ny frist på 14 dager for den endelige løsningen. Ved midnatt i morgen går fristen ut på nytt:

- Vi holder på å gjøre ferdig den skissen vi da ble enige om. Hva skissen inneholder kan vi si litt mer om når den er endelig ferdig og på plass. Det skjer etter alle solemerker i løpet av morgendagen, sier informasjonsdirektør Ole Kristian Lunde i Orkla til TV 2.

Løsningen på plass

Men det aller meste skal nå være klart: Både planen for tilbakebetaling til Orkla og en refinansiering av hele gjelden til Røkke og Aker RGI skal være i boks.

Etter det TV 2 erfarer innebærer løsningen at Røkke må selge det meste av sitt imperium for å blidgjøre sine kreditorer:

Aksjene i eiendomsselskapet Avantor som bygger den nye handelshøyskolen BI i Nydalen i Oslo må trolig selges. Det samme gjelder et eiendomsselskap i USA og tapssluket Dexion.

Bare Norway Seafoods og eierandelen i Aker Kværner får Røkke beholde.

Bedre sikkerhet

Ifølge kilder nær prosessen får Orkla bare en mindre utbetaling fra Røkke nå. Til gjengjeld får konsernet bedre sikkerhet for det resterende lånet.

Løsningen for Røkke blir trolig ikke kjent før onsdag morgen.

Reklame

Her kan du levere Lotto