Gå til sidens hovedinnhold

- Må vurdere nettselskapenes beredskap

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) mener nettselskapenes beredskap mot strømutfall etter strømstansen for drøyt to uker siden må gjennomgås grundig.

NVE har kommet frem til dette, etter å ha vurdert rapporter fra nettselskapene om deres opprydding og beredskap i forbindelse med uværet, skriver NTB.

Nettselskapenes rapporter viste at de små selskapene hadde prosentvis de største strømutfallene, men likevel var raskere enn de store til å reparere skadene.

- Samfunnet er så avhengig av et stabilt strømnett at det er nødvendig med høy beredskap på dette området, sier avdelingsdirektør Bjørn Wold i NVE til NTB.

Enkelte nettselskaper har ifølge Wold endret håndteringen av egen beredskap, og leier inn personell ved behov. Om dette går utover beredskapsevnen skal NVE nå vurdere. Dessuten kommer det signaler fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om at rydding av trær langs kraftlinjene ikke er tilfredsstillende utført. NVE undersøke om dette har hatt noe å si for skadeomfanget under uværet.

Etter den totale gjennomgangen vil NVE vurdere om det er behov for å endre regelverket eller nye pålegg til nettselskapene.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer