*Nettavisen* Økonomi.

Maks uflaks for Opera

De som håpet på raske gevinster i Opera Software fikk lang nese. Selskapet med Jon S. von Tetzchner i spissen holder likevel stand på en børs som raser.

11.03.04 11:37

Jon S. von Tetzchner og de andre gründerne i Opera Software holdt igjen i årevis. De ville jobbe i det stille, og lot ikke grådigheten få styre da ivrige meglere ringte for å tilby børsnotering da markedet sydet som verst mot slutten av nittitallet.

Derfor må de føle seg litt snytt når første dag på børsen tilfeldigvis faller sammen med et av de verste fall på lenge. Det blir liksom ikke det samme trykket og den samme oppmerksomheten når så og si alt annet raser.

Ingen kjappe gevinster

Mange som fikk aksjer i børsnoteringen hadde nok håpet på muligheter til å hente seg en aldri så liten gevinst. Det hadde ikke vært spesielt overraskende om aksjekursen hadde gått 20 – 30 prosent.

Da StepStone gikk på børs under jubeldagene i mars 2000, gikk aksjekursen 60 prosent første børsdag.

Holder stand

Opera-noteringen har vært gjenstand for stor interesse, og emisjonen ble mange ganger overtegnet. En følelse av ”glory days are here again” har preget markedet i vinter. Da pleier det å være stas å sitte på it-aksjer.

Men Opera-aksjen omsettes bare 30 øre over noteringskursen som var 10 kroner. Det er omsatt 4,5 millioner aksjer klokken elleve.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.