*Nettavisen* Økonomi.

Mange toppjobber ledige

Det er ikke bare DnB NOR-sjef Svein Aasers etterfølger som det letes etter. Også andre toppleder-stillinger skal fylles.

22.02.06 10:30

- Gode tider på arbeidsmarkedet har ført til en generell sterk vekst i antall ledige stillinger. Lederne har gode tider, de også. Ved månedsskiftet registrerte Aetat 4.200 arbeidsledige ledere. Dette er en nedgang på hele 1.200 personer siden januar ifjor, sier analysedirektør Hans Kure i Aetat til dn.no.

Ved utgangen av januar var 1.986 ledige lederstillinger registrert under. Det er en økning på 51 prosent fra samme periode i fjor.

Etterspørselen etter ledere er høy i de fleste bransjer. Det søkes blant annet etter overhoder innen bygg og anlegg, olje og gass, offentlig administrasjon og bank og finans.

Kure i Aetat påpeker at flere skifter jobb når det er gode tider, også ledere. Det kan imidlertid være enda flere ledere som skifter jobb enn registrert.

- De aller fleste blir nok i den stillingen de har til de har fått nytt arbeid. Og da blir de jo ikke registrert hos oss, sier Kure.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag