NEW YORK (Nettavisen): Mangemilliardæren Elon Musk er under kraftig skyts etter at han delte en konspiratorisk sak i kommentarfeltet til Hillary Clinton på Twitter.

– I krangel med en mannlig prostituert

Musk tvitret søndag en lenke til en ugrunnet konspirasjonsteori knyttet til angrepet mot Nancy Pelosis ektemann Paul.

«Den forferdelige sannheten: Paul Pelosi var full igjen, og i en krangel med en mannlig prostituert tidlig fredag morgen», heter artikkelen, som fortsatt er tilgjengelig i et arkiv på internett.

Musk tvitret en lenke til en artikkel fra Santa Monica Observer, som tidligere har spredd falske nyheter, blant annet om at Hillary Clinton døde før presidentvalget i 2016 og ble erstattet av en dobbeltgjenger. Den samme avisen har også hevdet at covid-19 kan kureres med sollys, og at Kanye West var en del av Trump-administrasjonen.

LES: Donald Trump kom med en sjokkerende Putin-påstand

– Sjokkerende

Artikkelen som Musk delte kom med ikke beviste påstander om at privatlivet til Paul Pelosi, som ble angrepet og skadd i ekteparets hjem i et angrep fredag morgen, skal ha hatt noe med angrepet å gjøre.

– Det er en liten mulighet for at det kan ligge mer i denne historien enn det man ser, skrev Musk til lenken.

Se delingen her:

I artikkelen som Musk delte, hevdes det at angriperen som angrep Paul Pelosi med en hammer, David DePape (42), var en homofil prostituert, og at Paul Pelosi plukket ham opp på en bar for homofile før de dro hjem til Pelosi.

Tweeten til Musk var et svar på en uttalelse fra nettopp Clinton, som skrev at det republikanske partiet og dets talerør regelmessig sprer hat og forvirrende konspirasjonsteorier.

– Det er sjokkerende, men ikke overraskende, at vold blir resultatet, skrev hun.

Mer enn 86.000 likes

Artikkelen fra Santa Monica Observer ble senere fjernet, og Elon Musk slettet også tweeten sin etter hvert. Ifølge CNBC hadde Twitter-meldingen mer enn 24.000 retweets og mer enn 86.000 likes kort tid etter at den ble lagt ut ved 08.45-tiden søndag morgen.

LES: Fillerister presidenten: – «Senile» Biden bringer stor skam over oss

Paul Pelosi er gift med lederen av Representantenes hus i Kongressen, demokraten Nancy Pelosi. Han ble i august i år dømt til fengselsstraff på fem dager og bot for fyllekjøring etter at han ble pågrepet etter å ha krasjet bilen sin i Napa i California i mai år.

Promillen hans ble målt til å være like over grensa på 0,8 promille.

– Musk sprer desinformasjon

Elon Musk kritiseres nå av flere for å spredt konspirasjonsteorier på Twitter, bare noen dager etter at han tok eierskap over selskapet.

– Det ser tydeligvis ikke ut som du kommer til å gjøre noe med desinformasjon her siden du driver og sprer det selv, skriver forfatteren Frederick Joseph på Twitter, ifølge Daily Mail.

– Aldri gi etter for pøbelen på venstresiden. Aldri, skriver en annen i sin kritikk av Musk.

– Med stor makt kommer stort ansvar. Du kan gjør bedre enn dette, skriver Isa Watson, grunnleggeren og toppsjefen i den sosiale medie appen Squad, på Twitter.

Trump Jr. gjør narr

Selv om Elon Musk har slettet meldingen, er det andre som spiller videre på det som fremkom i artikkelen.

En av dem er sønnen til Donald Trump, Donald Trump Jr. som delte denne tegningen på Instagram på mandag.

Donald Trump Jr. gjør også narr av hendelsen på Twitter:

Newsweek, som omtaler bildene fra Trump Jr.,skriver at sønnen til den tidligere presidenten på denne måten bidrar til å håne Paul Pelosi.

Donald Trump er derimot selv ute og fordømmer angrepet på Paul Pelosi.

– Dette med Paul Pelosi, det er en forferdelig ting, sier Trump i et intervju med Americano Media.

Flere reagerer derimot på delingen til Trump Jr. og en person skriver i kommentarfeltet at dette er «avskyelig». En av redaktørene i magasinet Mother Jones skriver også at latterliggjøringen til Trump J. er avskyelig.

– Donald Trump Jr.s reaksjon på angrepet på Paul Pelosi viser nøyaktig hvor lavt vi har sunket, skriver CNN-redaktøren Chris Cillizza i en kommentar.

«Hvor er Nancy»

Gjerningsmannen David DePape skal ha ropt «Hvor er Nancy» da han brøt seg inn i huset.

Politiet opplyser at 42-åringen foreløpig er siktet for et voldelig innbrudd. Politiet er også tydelige på at de to ikke kjente hverandre fra før.

Siktelsen mot 42 åringen ble på mandag utvidet til å gjelde overfall og forsøk på kidnapping, melder Reuters.

Kjendiser forlater Twitter

På fredag ble handelen med Twitter- aksjen suspendert som en følge av nyheten om overtakelsen fra Elon Musk. Da aksjen ble suspendert, lå verdien på 53,7 dollar.

Insider melder også at flere kjendiser nå velger å forlate Twitter, som en følge av overtakelsen fra Elon Musk.

– Jeg kommer ikke til å henge rundt for hva enn Elon har planlagt. Ha det! skriver Shonda Rhimes skaperen av «Grey's Anatomy» og «Bridgerton» på Twitter.