*Nettavisen* Økonomi.

Mangler 700 styrekvinner

Norske allmennaksjeselskaper mangler 700 kvinner for å oppfylle loven om en kvinneandel på 40 prosent. Dermed kan det bli aktuelt å tvangskvotere.

27.05.05 14:00

Om en måned går fristen om å oppfylle kvinneandelskravet ut, og da skal en lovregulering avgjøres. Norske allmennaksjeselskaper (ASA) har hatt tre år på seg, men en fersk rapport fra Nærings- og handelsdepartementet viser at de likevel er langt unna å oppfylle målet, skriver NTB ifølge dn.no.

Siden i fjor har den totale andelen kvinner med styreverv økt marginalt, fra 11,3 til 15,7 prosent. I tillegg har nesten halvparten av selskapene som omfattes av den nye loven ingen kvinner i styrene

Mange av de store selskapene slipper imidlertid å oppfylle kravet, ettersom de er AS og ikke ASA.

Det er særlig de små selskapene som sliter med å finne kvinner, mens de som allerede har kvinnelige styrmedlemmer rekrutterer flere.

Til tross for at det er langt igjen til en andel på 40 prosent, har trusselen om tvangskvotering hatt mange positive virkninger. Blant annet har de norske børsnoterte selskapene høy kvinneandel i internasjonal målestokk, Dessuten har antall kvnnelige styremedlemmer blitt tredoblet siden 2000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.