Gå til sidens hovedinnhold

Mangler du selvangivelse?

Fredag er siste frist for å motta selvangivelsen i posten, etter at utsendelsene begynte tidligere i uken.

- Selvangivelsen skal komme i løpet av denne uken. Alle ble distribuert samtidig, men ettersom det er 3,5 millioner selvangivelser som skal ut over hele landet kan postgangen variere, sier informasjonrådgiver Birgit Foss i Skattedirektoratet til TV 2 Nettavisen.

Dermed kan det hende at ikke alle nødvendigvis kommer ut samtidig.

Ta kontakt med likningskontoret
I fjor falt påsken midt i utsendelsene, og blant annet Oslo-beboerne fikk selvangivelsen en uke etter resten av landet. Dermed fikk hovedstadsborgerne bare to uker på seg, mot de vanlige tre ukene.

I år er det imidlertid ingen slike avbrudd som skal stikke kjepper i hulene for Skatteetaten, annet enn postens gang.

Er du blant dem som fortsatt ikke har mottatt likningen i midten av neste uke, bør du ta kontakt med likningskontoret. Da kan de undersøke i sine systemer om den kanskje har kommet i retur, eller om den forsvunnede selvangivelsen skyldes noe annet.

En årsak til at du mangler selvangivelse, kan være at du nylig har meldt flytting til Folkeregisteret.

- For å være sikret at selvangivelsen kommer til rett adresse, måtte du ha meldt flytting før 5. mars i år, opplyser Foss.

Ikke automatisk utsettelse
Dersom likningskontoret får selvangivelsen din i retur, vil de gjøre så mye som mulig for å finne den riktige adressen. Men har du meldt flytting den siste tiden, bør du likevel ta kontakt hvis postkassen fortsetter å være tom.

Er du blant dem som får likningen sent, har du ikke automatisk krav på utsettelse. Du kan imidlertid søke likningskontoret dersom du ser at du ikke kommer i mål i tide.

Da må du sende en skriftlig søknad med begrunnelse så snart som mulig.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken