Gå til sidens hovedinnhold

Mann (39) landets dårligste betaler

En fersk analyse viser at menn på 39 år som flytter ofte og har lav inntekt og ingen formue, er de dårligste til å betale regninger i tide.

Det er CreditInform som har gått gjennom alle tilgjengelige data om hvem som ikke betaler regningene sine i tide. Selskapet regner med at denne gruppen også i fremtiden til å være dårlige betalere.

- Opplysningene viser tydelig hvor viktig det er å finne ut hvem som er dårlige betalere, og våre egne analyser stemmer helt overens med disse tallene, sier administrerende direktør Rolf Vikre i kredittopplysningsbyrået CreditInform i en pressemelding.

De som først har fått betalingsanmerkninger, fortsetter ofte på samme vis. Ifølge Vikre er sannsynligheten for at dårlige betalere ikke gjør opp for seg de neste 12 månedene er på 62 prosent.

Analysen viser også at det er en sammenheng mellom betalingsvaner og flytting. Dårlige betalere flytter dobbelt så ofte som landsgjennomsnittet.

I tillegg er det heller ikke tilfeldig med betalingsanmerkninger og bosted. Finnmark topper statistikken i forhold til anmerkninger, fulgt av Nordland, Troms og Østfold.

De beste betalerne finner er i Sogn og Fjordane.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken