I slutten av forrige uke skrev Nettavisen om Patrik Starborg som observerte og filmet at en PostNord-ansatt kastet pakker inn i en PostNord-lastebil.

Det skapte mye oppmerksomhet og saken gikk landet rundt. I kjølvannet av dette har Nettavisen blitt kontaktet av flere personer som forteller at de har opplevd at varer ble ødelagt etter transport med PostNord.

En av dem er Engen. I november 2020 bestilte hun juleglass av en privatperson, og PostNord ble brukt som leverandør. Da hun mottok pakken, var tre av seks glass knust.

- Jeg og selgeren ble enig om at hun skulle pakke inn glassene veldig godt. Da jeg fikk pakken, så jeg også at det var tydelig merket at man måtte være forsiktig med den. Selve glassene var godt innpakket i bobleplast, men likevel var ett av glassene helt knust. To andre har knust i ettertid, forklarer Engen.

Videre forteller Engen at dette er eksklusive juleglass som hun ikke kan erstatte.

- Hele denne serien og dette juleserviset går for en ganske høy pris når det blir solgt på nettet av privatpersoner. Det gjør dette ekstra ergerlig, sier Engen.

- Jeg vil ikke bruke PostNord mer

Engen har heller ikke fått rask avklaring fra PostNord om erstatningen. Hun sendte inn en klage til PostNord i november 2020. Da fikk hun beskjed om at hun som mottaker ikke kan klage, dette måtte avsender gjøre.

Etter Engen tok kontakt med avsender, fikk hun beskjed om at PostNord skulle ta tak i dette. Hun måtte imidlertid sende inn bilder først, noe hun gjorde.

- Jeg hørte ikke noe mer før jeg sendte en purring, og da fikk jeg beskjed om at behandlingstiden er på fire måneder. Jeg har fortsatt ikke hørt fra dem. Når jeg har forsøkt å purre igjen, får jeg ikke svar, sier Engen.

Les også: Coop endrer systemet: Ola fikk brokkoliblanding uten brokkoli

Engen kan fortelle at hun ikke ble overrasket over at glassene var knust, og hun var i utgangspunktet veldig skeptisk til å kjøpe juleglassene da hun fikk vite at de skulle leveres med PostNord.

- Jeg var bekymret for hvordan disse glassene ville bli behandlet på turen.

Derimot er hun mer overrasket over behandlingstiden til PostNord, og mener at seks måneders behandlingstid er mye selv under korona.

- Det er kjedelig at jeg må mase og prøve å ordne opp, når det er de som har gjort en dårlig jobb. Service, og at man får varen trygt hjem, er veldig viktig. Jeg blir ikke å bruke PostNord mer, sier Engen.

- Utrolig kjedelig situasjon

PostNord forstår frustrasjonen til Engen, men forklarer til Nettavisen at krav om erstatning må gjøres av avsender, og ikke av mottaker.

Pressesjef Haakon Nikolai Olsen i PostNord sier til Nettavisen at de ikke har mottatt krav fra avsender i dette tilfellet, og derfor er ikke Engens sak ferdigbehandlet.

- I denne saken har det blitt etterspurt et erstatningskrav som ikke har eksistert, da avsender ikke har sendt krav til PostNord. Dessverre har dette medført at mottaker har blitt stående igjen uten å få erstatning, sier Olsen.

Videre forteller han at PostNord til enhver tid skal behandle gods på en god måte, og han sier at de jobber med å forbedre prosessene sine. De skal også fokusere på å gi mer opplæring tilknyttet pakkehåndtering.

- I årene fremover vil vi tredoble kapasiteten for å imøtekomme netthandelsveksten. Denne investeringen skal komme alle våre ansatte til gode, da vi får nye terminaler, sorteringsmaskiner og innovative måter å jobbe på, sier Olsen.

Etter Nettavisen var i kontakt med begge parter, opplyser PostNord at de har vært i kontakt med Engen og kommet fram til en løsning i saken. Olsen sier at de i dette tilfellet vil betale erstatning direkte til mottaker.

Har du tips om lignende saker? Ta kontakt med Nettavisen på e-post: 02060@nettavisen.no.