NEW YORK (Nettavisen): President Donald Trump så rundt en tredjedel av formue sin forsvinne mens han var president.

Det viser den sist oppdaterte listen over verdens rikeste personer som Forbes nå har offentliggjort.

Les også: Skrekktall for Biden - og Trump er rasende

Fra 1001 til 1299

På den nye listen faller Trump fra plass nummer 1001 i fjor til plass nummer 1299 i år.

Ifølge Forbes er Trump nå god for 2,4 milliarder dollar, eller rundt 20,3 milliarder norske kroner. I 2017, året etter at Trump ble valgt til president, var han derimot god for 3,5 milliarder dollar, eller rundt 29,6 milliarder norske kroner.

Det vil dermed si at rundt en tredjedel av formuen til Trump har forsvunnet mens han var president.

S&P 500 opp 70 prosent

Forbes gjør også et poeng av at børsindeksen S&P 500 i den samme perioden har hatt en økning på 70 prosent.

Les også: Trump hamret løs: - Han vet f... ikke hva som skjedde

Dermed ville Trump, om han hadde solgt alt han hadde i 2017 og satt overskuddet han satt igjen med etter skatt og avgifter inn i et fond som var bundet til S&P 500, så ville han ha økt formuen med 1,6 milliarder dollar, eller rundt 13,5 milliarder kroner, ifølge utregningene til Forbes.

Dette enkle grepet hadde i så fall gitt Trump en formue på over 40 milliarder kroner, dobbelt så mye som han har i dag.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Men alt er slettes ikke så svart for Trump. Han er nemlig rikere i år enn han var for ett år siden, men han har ifølge Forbes ikke hengt med resten av rikingene, som har økt formuen i et høyere tempo enn det Trump har greid.

Trump: - Taper milliarder på presidentjobben

Trump gjorde flere ganger under sitt presidentskap et stort poeng av han kommer til å tape penger ved å ta USAs toppjobb.

- Jeg sa det til en av vennene mine, en veldig velstående venn. Jeg sa:" Du vet, jeg skal vedde på at dette kommer til å koste meg to eller tre milliarder dollar, men det er verd hver krone. Jeg trenger ikke pengene, og det er verdt hver krone fordi jeg gjør så mye for landet, sa han Trump til Fox News i 2018.

Les også: - Totalt idiotisk at Trump prøver å ta æren for dette

I 2019 sa Donald Trump også at «det koster meg en formue å være president», mens han i 2020 gjentok noe av det samme.

CNN, som også kommenterer Trump fall på Forbes-listen, gjør et poeng av at Trump nå har over 420 millioner dollar i gjeld.

- Trump er ikke på randen av noen økonomisk ruin. Men han befinner seg i et bestemt klissete og prekært økonomisk øyeblikk, med synkende inntekter, få alternative inntektskilder tilgjengelig for øyeblikket, og en høy gjeld som forfaller, skriver CNN.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

Jared og Ivanka er gode for milliarder

CNN skriver også at Trumps svigersønn Jared Kushner og Trumps datter Ivanka, ifølge CREW, hadde inntekter på mellom 172 og 640 millioner dollar, eller 1,46 til 5,42 milliarder norske kroner, på deres forretninger under tiden de også jobbet i Det hvite Hus.

Les også: Trumps hemmelige brev til Joe Biden: - Jeg ønsker ikke å si det

Det siste året de jobbet i Det hvite hus, skal de derimot ha hatt en nedgang i inntektene på rundt 20 prosent. ifølge Fortune.com

Paret skal ifølge Insider være gode for mellom 375 millioner og 1,1 milliarder dollar, eller fra 3,2 til 9,3 milliarder norske kroner.

Les mer: Ivanka Trump frykter pappas nye kjæledegge

Tok 3300 kroner natten

Denne uken ble det også kjent at Donald Trump dro inn noen gode penger til hotellet sitt Mar-a-Lago i desember i fjor, en drøy måned før han gikk av som president.

Ifølge Insider dro Mar-a-Lago inn nesten 135.000 kroner av skattebetalernes penger i desember, da de leide ut flere rom til over 3300 kroner natten til Trumps sikkerhetspersonell fra Secret Service.

Dette er dobbel pris av hva føderale myndighetene dekker når offentlig personell er ute og reiser, men dette er et reglement Det hvite hus har lov til å bryte, skriver avisen.

Donald Trump tilbrakte totalt åtte dager på Mar-a-Lago i desember, for blant annet å golfe og for å jobbe med å bestride valgseieren til Joe Biden.

Totalt skal Trump har tilbragt 142 døgn på Mar-a-Lago i perioden han var president.

Les også: Kanontall for Biden overrasker ekspertene: - Er et tydelig tegn

Måtte tilbakebetale én milliard kroner

Nylig ble det også kjent at Trump-kampanjen har tilbakebetalt en milliard kroner til givere, penger de samlet inn i forbindelse med presidentvalget i 2020.

Flere givere til Donald Trumps presidentkampanje føler seg lurt etter at de ble trukket flere ganger for valgkampstøtten de ga, ifølge New York Times.

Storavisen skriver at Trump-kampanjen har tilbakebetalt 122,7 millioner dollar til donorer, noe som tilsvarer i overkant av én milliard kroner, etter valgkampen hvor den tidligere presidenten tapte mot Joe Biden, skriver NTB.