ROMERIKES BLAD/NETTAVISEN: Skatteoppgjøret kom i dag til nesten fire millioner nordmenn. Kl 08.20 bekreftet Bank-id overfor Romerikes Blad at det var for stor pågang i morgentimene.

– Det har vært noen tregheter for både Telia og Telenor. Telenor er løst, men det er fortsatt problemer med Telia. Det er fordi det har vært høy trafikk, sa kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes til Romerikes Blad tidig torsdag morgen.

For DNB ble feilen kjent litt før 07.30 torsdag.

Idet klokka passerte 9 var det fortsatt problemer, men litt mindre flaskehals ifølge Telia:

- På grunn av høy trafikk i forbindelse med skatteoppgjøret har vi fått kapasitetsproblemer. Stadig flere slipper gjennom nå, men noen opplever problemer med tjenesten fortsatt. Innlogging med kodebrikken fungerer imidlertid som normalt, sa Kristian K. Fredheim, informasjonssjef i Telia til Nettavisen Økonomi .

Ingenting virket

Kl. 09. 20 prøvde Nettavisen å logge inn. Da fungerte heller ikke kodebrikken.

- Vi har akkurat fått beskjed om at heller ikke kodebrikken fungerer. Det var en periode man kom inn med kodebrikken, men nå ser det ut som at også dette svikter, sa Kjærnes til Nettavisen Økonomi da.

- Det er neppe en bombe for dere at mange vil kogge inn i nettbanken den dagen skatteooppgjøret kommer. Hvor går grensen for hvor mange innlogginger systemet tåler?

- Det er sensitiv informasjon som vi ikke kan gå ut med. På store dager oppskalerer man, men akkurat nå er det veldig høy pågang. Nå prøver vi å løse dette så fort som mulig, sier Kjærnes.

Utover dagen ser situasjonen ut til å ha bedret seg, og det er bare mindre problemer torsdag ettermiddag, opplyser BankID. Trafikken torsdag var over dobbelt så høy som vanlig på BankID, og trafikken var høy allerede rett over midnatt. De siste 24 timene har det blitt gjennomført 3,2 millioner vellykkede transaksjoner med BankID, melder NTB torsdag ettermiddag.


Saken oppdateres.