*Nettavisen* Økonomi.

Måtte ut med 780.000 kroner for... ingenting

Foto: Valerie GENIN/colourbox.com (PHOTOPQR/LE DAUPHINE LIBERE/colo)

Ga bud på bolig og vant budrunden. Tapte stort etter at de trakk budet.

24.04.12 21:32

Det kan lønne seg å være nøye og detaljert i forbehold som tas i forbindelse med budgivning på bolig. Det viser en sak aftenposten.no omtaler tirsdag.

I en fersk dom fra Oslo tingrett ble et ektepar ble dømt til å betale erstatning til boligselger på over 500.000 kroner. I tillegg kom saksomkostninger på nærmere 280.000 kroner.

Bød 7,3 millioner kroner
Høsten 2010 la Oslo-ekteparet inn et bud på en leilighet på Røa på 6,9 millioner kroner. De tok i budskjemaet forbehold om tilfredsstillende mellomfinansiering i forbindelse med salg av egen bolig, skriver aftenposten.no.

Budrunden endte på 7,3 millioner. Selger aksepterte noen dager senere budet.

Trakk budet
Etter at budrunden var avsluttet på leiligheten, meddelte meglerassistenten at en utbygger han hadde kontaktet var villig til å by 7,5 millioner kroner for den boligen de allerede eide, men ekteparet var ikke villige til å selge da de mente prisen var for lav. De var heller ikke villige til å utlyse eiendommen for salg på det åpne marked.

De trakk dermed budet på den nye leiligheten, med begrunnelse i at de ikke hadde tilfredsstillende mellomfinansering i forbindelse med egen bolig.

Solgt ved dekningssalg
Leiligheten ble senere solgt ved dekningssalg, til syv millioner kroner.

Selger saksøkte ekteparet, med krav om erstatning for differansen mellom deres bud og salgssummen ved dekningssalget, renter og utgifter til ny salgsrunde.

Resultatet ble at ekteparet må ut med erstatning og saksomkostninger til selger på tilsammen 780.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag