Som opptakt til ungdomspartilederdebatten under Arendalsuka i august, inviteres lederne for ungdomspartiene til duell hos Nettavisen-podkasten Stavrum & Eikeland.

Denne gangen er det lederne for KrFU og Senterungdommen, henholdsvis Edel-Marie Haukland og Torleik Svelle, som går løs på hverandre hos Stavrum & Eikeland.

- Det fins bare ett sentrumsparti, og det er Senterpartiet. KrF har helt tydelig valgt høyresiden, sier Svelle.

- Dette henger jo ikke greip i det hele tatt, kontrer Haukland, mens hun rister kraftig på hodet.

Hør ukens duell mellom KrFU og SU her:

Mange tidligere Høyre-velgere vurderer å stemme på Senterpartiet ved valget i september. Håpet er at Trygve Slagsvold-Vedum vil hoppe over på den andre siden til Erna & Co. Senterungdommens leder heller imidlertid salt i såret på dem som tror på det hoppet.

- Det er helt utenkelig å hoppe over, sier Svelle.

Han har heller ikke noe til overs for Arbeiderparti-Jonas eller MDG.

- Jeg ser med skrekk og gru på å ha med MDG i en regjering. Det er ikke lenge siden de lagde en haug med bråk og spetakkel i Oslo. Dette her går det ikke an å styre landet med, så mye tull og fjas, sier Svelle til Stavrum & Eikeland.

De to ungdomspartilederne snakker om mye; abort, ulv, klima, Nordsjøen og olje, ideologi og ikke minst hvor lite sans en av dem har for Jonas som en eventuelt statsminister etter valget.

Nettavisen gir deg ungdomslederdebatten

Det er Nettavisen Norsk debatt og Amedia-konsernet som står ansvarlig for Ungdomspartilederdebatten under Arendalsuka i august. Debatten holdes dagen etter den «vanlige» partilederdebatten, og blir sendt fra hovedscenen på Kulturhuset.

Ungdomspartilederdebatten er en av de best besøkte arrangementene under Arendalsuka. Årets debattledere blir politisk journalist Henrik Heldahl fra Nettavisen og Anne Sofie Mengaaen Åsgard fra Avisa Oslo. Sistnevnte har bakgrunn fra TV 2.

Først ute var AUF og leder Astrid Hoem i duell med Unge Høyres leder Ola Svenneby.
Hør podcasten i linken her, eller se video:

Så duellerte Unge Venstres leder Sondre Hansmark og FpU-lederen Andreas Brännström.
Hør podcasten i linken her, eller se video:

Helle Thorning-Schmidt og Johan H. Andresen

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.