*Nettavisen* Økonomi.

MDG-topp legger Gamst Pedersens oppdrettsdrøm i grus

 

FJERN DRØM: Morten Gamst Pedersen har investert noen av pengene han har tjent i oppdrettsnæringen. Nå setter en MDG-ordfører kjepper i hjulene for den drømmen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Kun få uker etter valgseieren, viser landets første MDG-ordfører at han mener alvor. Dermed er det bråstopp for fotballprofilen og alle andre som har drømt om oppdrettseventyr i Vardø.

29.09.19 13:39

TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): - Vi har sagt nei til oppdrett i åpne anlegg. Velgerne i Vardø stemte frem partier med dette synspunktet med over 50 prosent av stemmene. følgelig er ikke oppdrett i åpne anlegg aktuelt i perioden

Det sier Ørjan Jensen (MDG) til Fiskeribladet. Dermed rekker han ikke å gjøre ordførerstolen i Vardø varm før han setter sitt stempel på politikken i Vardø.

Etter alle solemerker blir han nemlig som ordfører i byen. Jobben tar han over etter sin bror Robert Jensen (Ap), som i fjor høst inngikk en opsjonsavtale med selskapet Vardiar om lakseoppdrett i sjøen utenfor Vardø.

Klikk på bildet for å forstørre.  

HISTORISK: Om kort tid blir Ørjan Jensen Norges første MDG-ordfører Foto: Privat

Avtalen skapte sinne hos lokale fiskere, som mente at det ikke var plass til både oppdrettsnæring og kystfiskere i området.

Midt i viktig gyteområde

- Det er ikke mulig, nei. Rett utenfor kaia her har vi noen av de viktigste gyteområdene for lodda. Og Lyngen-reka i Varangerfjorden, hva med den, dersom oppdrettsnæringen etablerer seg i vårt område og i matfatet vårt, uttalte fisker Aksel Robertsen til iFinnmark etter at kommunestyret hadde stemt for avtalen.

Men det er ikke bare lokale fiskere som har stukket kjepper i hjulene for Vardiar, som frontes av styremedlem Morten Gamst Pedersen. Den tidligere Premier League-proffen er også medeier i selskapet.

Nektet konsesjon

I april i fikk nemlig oppdrettsselskapet Deltamerden avslag på på sin utviklingsskonsesjon fra Fiskeridirektoratet. Deltamerden er selskapet Vardiar og Gamst Pedersen representerer i Vardø.

Intensjonsvtalen var en het potet i valgkampen. Og når kommunen om kort tid annulerer intensjonsavtalen, er Gamst Pedersens oppdrettseventyr over før det i det hele tatt startet.

NB: Da saken ble publisert, brukte vi i avstemmingen et bilde som var hentet fra en artikkel som ikke er direkte relatert til temaet i denne saken. Det beklager vi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag