Gå til sidens hovedinnhold

Medier: Facebook i strupen på Apple med nytt produkt

Facebook planlegger å lansere et av sine første fysiske teknologiprodukter.

I de siste månedene har det vært dårlig stemning i Silicon Valley blant teknologigigantene Facebook og Apple etter at sistnevnte innførte en Iphone-oppdatering som lar Apple-kundene stoppe sporingen av oppførselen deres på nettet.

Det nye personvern-grepet kan koste milliarder av dollar for Facebook, som lever av å selge informasjon til kommersielle aktører. Apples omsetning kommer stort sett fra salg av Macbook, Iphone og AppleWatch.

Les også: Nå kommer Iphone-oppdateringen som får Facebook til å skjelve

Nå er det ting som tyder på Facebook vil slå tilbake ved å gi Apple en ny konkurrent i smartklokkemarkedet: Ifølge The Verge jobber Facebook med et nytt produkt som vil konkurrere direkte med Apple Watch, og skal ha brukt over en milliard dollar prosjektet.

Produktet skal by på flere nye funksjoner som nåværende aktører på markedet ikke kan by på. Smartklokka skal blant annet ha en avtakbar skjerm med to kameraer. Kundene skal kunne ta bilder og filme videoer fra klokka og laste dem opp direkte til Facebook og Instagram.

Klokka kommer ikke til å trenge å være koblet opp mot mobiltelefonen for å fungere. De samarbeider for øyeblikket med trådløse leverandører som skal sikre den funksjonen. På sikt planlegger Facebook at klokka kan erstatte mobiltelefonen. Dette skal de gjøre med bruk av avansert AR-teknologi.

Techgiganten planlegger å lansere produktet i 2022. I første omgang skal de levere et sekssifret antall produkter. Kildene anslår at prisen vil ligge på rundt 400 dollar i første omgang.

Les også: Nå kommer Facebook- og Instagram-endringen mange har ønsket - og mange misliker sterkt

Selskapet har selv ikke bekreftet produktutviklingen offentlig, men The Verge har vært i kontakt med to anonyme kilder som jobber tett opp mot prosjektet hos Facebook.

Les også: Facebook skal lage Instagram for barn under 13