«She does not stand out as very charismatic but very goal oriented and has delivered on the targets laid out

Det skal være beskrivelsen av Hydro-toppsjef Hilde Merete Aasheim, i en e-post som ble sendt fra meglerhuset ABG Sundal Collier mandag, ifølge DN. Avisen skriver at e-posten gikk ut til hundrevis av kunder og inneholdt siste oppdateringer om selskapene på Oslo Børs.

Les også: Hilde Merete Aasheim er ny toppsjef i Hydro

Beskrivelsen får investor Ragnhild Wibord og Thina Satvedt, analysesjef for bærekraftig finans i Nordea til å reagere. Saltvedt kaller blant annet kommentaren som «håpløs», og «lite hyggelig», mens Wiborg mener dette er «klassisk».

– Haha, det er klassisk. Kvinner blir oftere dømt ut fra personlighetstrekk i stedet for kompetanse. Om nye mannlige toppsjefer ser man sjelden eller aldri en kommentar i slike eposter til kunder om hvorvidt de er karismatiske eller ikke, sier investor Ragnhild Wiborg til DN.

Sjefen for meglerhuset, Knut Brundtland, ser på sin side ikke på kommentaren som noe å kritisere, og mener det kommer an på hvor du som leser står, sier han til avisen. Brundtland understreker også at kommentaren var fra en megler ansatt i ABG, som del av en oppsummering av flere selskapsnyheter.

– Ordvalget må ses i sammenheng med at dette ikke er noen analyse. Det er en rask kommentar, om en ny toppsjef i et stort selskap som har hatt mye motvind. Investorene lurer på hva vi nå får. Det kan du lese her: Du får heldigvis ikke en som selger seg inn på sjarm, men en som er målrettet. Sånn sett er det en støtte til henne. Du kan lese sånn eller du kan lese det på en annen måte, sier Brundtland.

Aasheim har selv ikke hatt anledning til å kommentere saken tirsdag, skriver DN, som har vært i kontakt med Hydros kommunikasjonsavdeling.