*Nettavisen* Økonomi.

Meglerhusene ansetter igjen

Etter et halvt år med børsoppgang, våger svenske meglerhus igjen å ansette folk.

07.10.03 10:48

Det er bare ett år siden meglerhusene brutalt skrellet vekk ansatte. Det siste halve årets børsrally har gitt nye optimisme rundt meglerbordene.

Det svenske meglerhuset Hagströmer & Qviberg er blant firmaene som ser etter nye medarbeidere.

Livslyst

- Kundene har fått livslysten tilbake. Det betyr ikke at det blir gull og grønne skoger som i 1999, men det ser vesentlig bedre ut enn de siste tre årene, sier administrerende direktør Patrick Enblad i Hagströmer & Qviberg, til den svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Enblad forteller at meglerhusene nå ser etter en annen type kompetanse enn for tre-fire år siden. Nå skal det fokuseres på idéstyrt analyse, og produkter som kundene er villige til å betale for.

I meglerbransjen har det så langt vært vanlig praksis å ikke ta betalt for analyser. Det har vært sett på som en tjeneste til kundene. Et kritisk søkelys ble satt på denne praksisen etter de mange megleskandalene de siste årene. Enkelte har ment at praksisen kan ha bidratt til at meglerhusenes analyser ikke har vært uavhengige nok.

Alfred Berg ansetter

Alfred Berg, som eies av den nederlandske storbanken ABN Amro, har også begynt å ansette.

- Vi ser mer optimisme. Ordrebøkene begynner å fylles, og volumene øker. Vi kommer nok til å fortsette med å ansette selektivt innenfor corporate finance (rådgivning, red.anm.) så vel som på aksjesiden, sier Robin Ahlstrøm, administrerende direktør i Alfred Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.