Meglernes overskudd firedoblet

Foto: Scanpix

Meglerhusene har i andre kvartal firedoblet overskuddet i forhold til de første tre månedene av året. Men antall meglere blir stadig færre.

I andre kvartal i fjor gikk de norske meglehusene som ikke er tilknyttet banker, samlet med underskudd. Ett år senere er det atter god stemning i meglerbransjen, skriver Dagens Næringsliv.

Overskuddet i andre kvartal er så langt på til sammen omtrent 198 millioner kroner. I løpet av årets første tre måneder var overskuddet på 53,6 millioner kroner, viser tall fra Kredittilsynet.

Meglerhusenes samlede inntekter i andre kvartal var på 263 millioner kroner, og dette var det beste kvartalet på 15 måneder.

- Meglerne føler nok at det har vært litt enklere å være megler og litt lettere å treffe riktig nå enn det var i 12-18 måneders perioden før det. Da var det grusomt vanskelig, sier administrerende direktør Anders Onarheim i meglerhuset Carnegie til Dagens Næringsliv.

Driftsresultatene til meglerhusene som ikke er en del av en bank bedret seg med 47 prosent i første halvår i år i forhold til samme periode i fjor. Noe av årsaken er lavere driftskostnader, det er 225 færre ansatte i meglerhusene som ikke er bank nå enn for ett år siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.