Meglersjef roste egne aksjer

Meglersjefen i Enskilda Securities skamroser Opera overfor Aftenposten, samtidig eier han aksjer verdt over en million kroner i programvareselskapet.

11.02.04 10:00

Meglerhusene Enskilda Securities og ABG Sunndal Collier jobber fortiden med å legge til rette for Operas mulige børsintroduksjon.

Skryter

I intervju med Aftenposten skryter Fredrik Cappelen av selskapets teknologi, og gir uttrykk for at han tror verdien på Opera-aksjen kan bli atskillig høyere på sikt.

Av artikkelen fremgår ikke at Cappelen eier 100.000 aksjer i selskapet.

- Er det problematisk at du gir så rosende omtale av aksjer du har egeninteresse i?

- Jeg ser at dette kan vurderes som uheldig, men jeg gav også utrykk for at det er risiko knyttet til å putte penger i aksjer generelt. Jeg sa også at software-aksjer innebærer høy risiko, sier Cappelen til TV 2 Nettavisen.

Stor oppside

- Hvis det kommersielle produktet til Opera blir en suksess, så er det stor oppside i aksjen, det står jeg ved, sier Cappelen.

- Tar du selvkritikk?

- Slik artikkelen fremstår ser det ut som jeg var mer positiv enn uttalelsene jeg gav. Sånn sett kom artikkelen uheldig ut fra mitt ståsted, sier Cappelen.

Bindingstid

Meglersjefen sier han eier 100.000 aksjer i selskapet. Cappelen sier han kjøpte aksjene i juli i fjor, og betalte 4 kroner per stykk, med minimum 12 måneders bindingstid.

Aksjene omsettes nå for 11 kroner i gråmarkedet, og meglersjefen har således inne en papirgevinst på 700.000 kroner.

- Vi kommer til å orientere oss i saken, sier leder for Kredittilsynets seksjon for markedsovervåkning, Geir Holen, til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.