*Nettavisen* Økonomi.

Melkesmell for Tine

MELKESPRENG: Tine har fått mye melk fra bøndene, men salget går tråkig. Foto: Nettavisen

Det flyter over av melk for Tine, men salget går dårlig.

29.05.19 20:22

Nordmenn kjøper mindre melk, matlagingsprodukter og ost. Det går utover Tines resultater. Selskapet tjente 141 millioner mindre enn samme periode i fjor.

Det fremgår av en pressemelding onsdag fra Tine med resultater for årets første tre måneder.

– Det vi sliter med er at folk drikker mindre vanlig hvit milk, og jobber for å snu dette, sa Gunnar Hovland til Nettavisen i et tidligere intervju.

Tallene onsdag følger en større trend hvor melkesalget bare fortsetter å falle. Bare i 2018 falt salget av søtmelk, altså helmelk, lettmelk og skummet melk med 4,7 prosent målt i volum.

Det er mindre etterpørsel etter andre meieriprodukter som yoghurt og rømme.

– Vi konstaterer store volumutfordringer og betydelig resultatnedgang i vår kjernevirksomhet. Vi arbeider derfor sammen med våre kunder med å snu utviklingen gjennom innovasjoner og konsepter som skal sikre verdiøkning både for dem og oss. Vi fortsetter også effektiviseringsarbeidet i hele verdikjeden for å redusere kostnadsnivået, sier konsernsjef Gunnar Hovland.

Klikk på bildet for å forstørre.

KONSERNSJEF: Gunnar Hovland er konsernsjef i Tine, og erkjenner at Tine har problemer med melkemarkedet. Foto: (BN Bank)

Folk kjøper også mindre matlagingsprodukter og ost.

Innenfor smakssatte produkter som sjokolademelk, opplevde imidlertid Tine en vekst på 8,7 prosent sammenlignet med i fjor.

Tines sjef peker på at konkurransen er tøff.

– Før var det bare saft og melk i butikken. Nå er det juice, vann, mandelmelk og mye annet, så det er mye større konkurranse enn før, sa Hovland tidligere i år.

Totalt er Tine en av Norges største selskaper med en omsetning på 7,6 milliarder kroner. Selskapet er også igang med effektivisering og forbedringsprogrammer for å få ned kostnadene, og sørge for bedre innkjøp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag