Mener Aker Kværner er verdt 6 mrd.

Foto: Scanpix

Aker Kværner-ledelsen mener «nye» Aker Kværner er verdt mellom 5 og 6 milliarder kroner.

22.03.04 09:31

Det går fram av prospektet som er utarbeidet i forbindelse med den planlagte aksjeemisjonen på 2 milliarder kroner i «nye» Aker Kværner, som vil bestå at olje & gass og engineering & construction-divisjonene i dagens Aker Kværner. Prospektet ble offentliggjort klokka ni mandag morgen.

I prospektet er det anslått at tegningskursen i emisjonen vil havne mellom 130 og 155 kroner per aksje. Det betyr at prislappen på hele Aker Kværner anslås til mellom 5 og 6 milliarder kroner før den planlagte aksjeemisjonen er i havn.

Aker Kværner-ledelsen har sikret seg fullmakt til å utstede hele 30 millioner nye aksjer i emisjonen, men selskapet regner med at det holder med mellom 12,9 og 15,4 millioner.

Ender emisjonskursen på 150 kroner, betyr det at Aker Kværner vil få tilført mellom 1,9 og 2,3 friske milliarder.

Aksjeemisjonen vil foregå via en såkalt book-building-prosess, hvor investorene oppgir hvor mye aksjer de ønsker avhengig av hva som blir den endelige tegningskursen. Aksjeboka vil være åpen fra 23. mars til 1. april. Først da blir emisjonskursen fastsatt, og 2. april blir aksjene tildelt.

Aker Kværner regner med at rundt 85 prosent av tildelingene vil gå til institusjonelle investorer, mens private investorer vil få de siste 15 prosentene.

Ledelsen regner med at aksjeemisjonen vil koste Aker Kværner rundt 75 millioner kroner. Den ferske konsernsjefen Inge K. Hansen vi de kommende dagene gjennomføre et omfattende roadshow hos potensielle investorer i inn- og utland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag