*Nettavisen* Økonomi.

Mener DNB rappet kunder

DNB Bjørvika Barcode Nytt hovedkontor Foto: Øijord, Thomas Winje

Eiendomsmegler avslutter samarbeidet med DNB etter at kundene på mystisk vis forsvant.

16.12.13 21:32

Home Eiendomsmegler avsluttet samarbeidet med DNB etter at etter at storbanken ifølge daglig leder Rita Berg Hansen sendte kundene videre til Homes konkurrent DNB Eiendom. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) mandag.

Berg Hansen jobbet i flere år som eiendomsmegler i DNB-eide Postbanken Eiendom som samarbeidet med Postbanken.

Da DNB la ned Postbanken og slo filialene sammen med DNBfilialene, merket Hansen og kollegene at flere potensielle kunder aldri returnerte til dem etter å ha vært i banken for å få lån.

- Det som ofte skjedde var at lånekonsulenten i DNB snudde seg rundt og ga kunden til DNB Eiendom i stedet. Det har jeg mange eksempler på, men de nektet for det hver gang, sier Hansen til DN.

Hun ga DNB-ledelsen konkrete eksempler når hun mente kunderådgiverne hadde tatt fra dem kunder og sendt dem videre til DNB Eiendom.

Svaret fra DNB var at det måtte ha vært misforståelser eller enkelttilfeller.

Konserndirektør Trond Bentestuen i DNB avviser at bankens kunderådgivere presser lånekunder til å bruke bankens eiendomsmeglere ved boligsalg.

- Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i disse påstandene. Den systematikken vi har innarbeidet er godt innenfor regelverket, sier Bentestuen som leder divisjon Privatmarked i DNB til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag