Gå til sidens hovedinnhold

Mener regjeringen gjør maten dyrere

Handels og Servicenæringens Hovedorganisasjon mørbanker regjeringens forslag om å øke prisen på storfekjøtt og grønnsaker.

Regjeringen presser opp prisene på storfekjøtt, frukt og grønt. Det mener Handels og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Den såkalte målprisen på storfekjøtt økes i jordbruksoppgjøret med to kroner per kilo. I tillegg økes målprisene for frukt og grønt med to prosent.

Disse prisøkningen går rett ut til forbrukerne, mener direktøren i HSH, Thomas Angell.

- Dette er ikke første gang målprisene på konkurranseutsatte landbruksvarer øker. Det har faktisk skjedd i hvert eneste jordbruksoppgjør siden 2001. Nå er det på tide at målprissystemet tar slutt, og at jordbruksoppgjørene gjøres opp uten å undergrave konkurranseevnen til norske landbruksvarer. Prisforskjellene har blitt altfor store mellom Norge og nabolandene på kjøttvarer. Denne gangen bør Stortinget sette foten ned, sier Angell i en pressemelding.

Han mener Lars Sponheim har mye av ansvaret for at momshalveringen fra 2001 neste er spist opp når det gjelder landbruksvarer.

- Det er verdt å merke seg at Bjarne Håkon Hanssen hadde en noe annen prispolitikk da han var landbruksminister. Han gjorde opp jordbruksoppgjøret i 2000 uten økning av målprisene. Bøndene fikk andre tiltak, blant annet skattelettelse, sier Angell.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken