Gå til sidens hovedinnhold

Menn flinkest til å pensjonssparing

Få vil spare mer til egen pensjon etter at den ferske pensjonsreformen ble lagt frem. Kvinnene kommer dårligst ut.

Bare en av fire som ennå ikke har nådd alderspensjon vil spare mer etter at Pensjonskommisjonen la fram sin innstilling, viser en meningsmåling MMI har utført for Postbanken.

Flere menn vil øke sparingen

Hele 33 prosent sier de vil spare som i dag, mens 18 prosent sier de ikke vil spare i det hele tatt.

Det er flest menn som vil øke spareandelen, mens flere kvinner er usikre på hva de vil gjøre. Men selv om mange menn vil legge mer penger til side enn tidligere, er det likevel 18 prosent som ikke vil spare i det hele tatt. Tilsvarende tall for kvinner er 19 prosent.

Mer sparing i nord

Folk i Nord har tatt den nye pensjonsreformen innover seg i større grad enn ellers i landet. I Nord-Norge sier 33 prosent at de vil spare mer. På Vestlandet er det til sammenlikning bare 19 prosent som vil spare mer.

Folk i nord er imidlertid også i størst grad mot å legge opp penger til pensjonstiden. Hele 23 prosent vil ikke spare. På Vestlandet er det flest som vil fortsette som i dag, med 37 prosent. Folk i Oslo er de som er mest usikre i forhold pensjonssparing.

Vi er likevel fornuftige

Forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm i Postbanken tror til tross for tallene at de aller fleste er fornuftige med pengene sine.

- Det er høyest andel som sier de vil spare mer blant dem som er mellom 25 og 39 år gamle. Det er godt tegn fordi dette er unge mennesker som vil bli omfattet av pensjonsreformen, sier Dokk Holm til Dagsavisen.

Dokk Holm kan fortelle til avisen at vi har blitt flinkere til å spare de siste årene, både på grunn av lav rente og gode lønnsoppgjør. Postbankens kunder har økt sin sparebeholdning med 35 prosent siden 2000.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial