*Nettavisen* Økonomi.

Menn slurver med kone-forsikring

Ferske tall viser at menn har nesten dobbelt så mange livsforsikringspoliser som kvinner. I tillegg forsikres kvinner for lavere beløp enn menn.

Av Storebrands private livsforsikringstakere er bare 40 prosent kvinner, og disse har samtidig mindre enn 30 prosent av forsikringspremiene.

- Man tegner ofte forsikring med utgangspunkt i inntekten, og menn tjener i snitt mer enn kvinner. Men mange menn går i den fella at de undervurderer hvor viktig kvinnens bidrag til familieøkonomien er. Det kan komme som en overraskelse dersom det verste skulle skje, sier spesialrådgiver Knut Dyre Haug i Storebrand til det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Newswire.

Dyre Haug mener at kvinnenes andel i netto familieinntekt er større enn mange tror, selv om kvinner i snitt tjener mindre enn menn. Dette på grunn av den progressive beskatningen, som jevner ut inntektsgapet. I tillegg undervurderes ofte verdien av barnepass og stell av hus.

Misforholdet mellom menn og kvinners forsikring var verre før. I 1996 tegnet kvinner under halvparten av det antall forsikringer som menn tegnet. I 2003 lå kvinnene bare 15 prosent bak mennene.

- Dette viser at utviklingen går riktig vei. Men alle de som kjøpte forsikring for en del år tilbake bør absolutt besøke rådgiveren sin og se på dekningene sine. Ekstra viktig er det i etableringsfasen, når familieøkonomien er på sitt mest anstrengte, sier Haug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.