Gå til sidens hovedinnhold

Mer å glede seg over, Brustad!

Det går rette veien for Aker Solutions om dagen.

Aker Solutions (AKSO) er tirsdag tildelt to nye kontrakter.

- Aker Solutions er tildelt to kontrakter for P-55 prosjektet til Petrobras i Brasil for å designe og levere et Aker Solutions Pusnes offshore forankringssystem (TM) og et Pusnes stigerør inntrekningssystem(TM), opplyser selskapet i en pressemelding.

130 millioner
Den totale kontraktverdien for Aker Solutions er på ca 130 million kroner.

Nyheten kommer dagen etter at selskapet sikret seg kontrakter verdt over ti milliarder kroner i Kashagan-feltet i det Kaspiske hav.

Les også: Her er en god Aker-nyhet, Brustad

Brasil
De nye kontraktene består av 16 roller RamWinches(TM) og flere spesielle vinsjer og et wire håndteringssystem til en semi produksjonsenhet eid av Petrobras PN BV. Semi produksjonsenheten skal bygges på det nye Rio Grand skipsverftet i Brasil - og skal installeres på Roncador feltet utenfor Brasil etter ferdigstillelse.

- Vi er stolte av å ha blitt valgt som leverandør av disse systemene for en viktig brasiliansk kunde. Denne kontrakten understreker den sterke posisjonen Aker Solutions har som en foretrukket leverandør av offshore systemer med verdensomspennende service, sier administrerende direktør Leif Haukom ved Aker Solutions' offshore mooring systems unit.

Opp på børsen
Kontrakten er med Aker Solutions datterselskap Aker Pusnes AS og planlagt i 2010.

Aker Solutions (AKSO) steg markert på Oslo Børs mandag etter den gode nyheten. Tirsdag ettermiddag er selskapet opp 4,07 prosent.

Aker Solutions har en samlet årsomsetning på omlag 58 milliarder norske kroner og sysselsetter cirka 23 000 ansatte i rundt 30 land.

Røkke er største enkelteier
Aker Holding eier 40,27 prosent av Aker Solutions og er helt klart den største eieren i selskapet. Aker Holding blir igjen eiet av Aker ASA (60 prosent), Nærings- og handelsdepartementet (30 prosent) og Wallenberg-familien (10 prosent).

Hovedaksjonær i Aker ASA er TRG Holding (66,70 prosent) som i praksis kontrollerer selskapet. Dette er et Røkke-kontrollert selskap som til 66 prosent eies av The Resource Group TRG AS (66 prosent) der Kjell Inge Røkke eier 98 prosent og hans kone eier 2 prosent.

Kommentarer til denne saken