Mer bråk fra mobilen

Foto: Scanpix/EPA

Om ikke irriterende ringetoner var nok, nå skal også mobiltelefonen spille av lyd når du avslutter samtaler.

01.02.06 10:42

Vi husker alle hvordan det var rundt årtusenskifte da personer med sin nye mobiltelefon satt i full offentlighet og lyttet gjennom alle sine skjærende ringetoner.

Vil at mobilen skal høres mer
Denne tiden er langt på vei over, og har blitt erstattet av irriterende ringetoner som Crazy Frog og andre uhumskheter som vi hører over alt.

Nå har et nytt selskap, kalt Endtone, funnet ut at mobiltelefonen ikke lager nok lyd, og selskapet har derfor utviklet et konsept der mobiltelefonen vil spille av en egen ringetone når du avslutter samtalen, skriver Amobil.

Avslutt med MacGyver
Alle typer ringetoner skal kunne benyttes med det nye systemet, inkludert de gamle monofoniske, de polyfoniske, lydklipp og videoklipp. Det betyr at en telefonsamtale glatt kan avrundes med 40 sekunder MacGyver for å glede omgivelsene.

Ifølge selskapet skal noe av poenget med systemet være at personen i andre enden av en samtale skal slippe å lure på om en samtale er brutt, for hvis en legger på, skal en høre en lyd. Hvordan denne lyden skal komme frem hvis en mister kontakten med nettverket er ikke besvart.

Flertallet skal være positive
Sjefen for selskapet, Brock Muir, hevder å sitte på en undersøkelse som viser at 65 prosent ser en eller flere viktige bruksområder med Endtones. Ett av disse bruksområdene kan kanskje være som unnskyldning for de som later som de snakker i telefonen, og blir avslørt med at telefonen ringer .

40 prosent ville brukt like mye eller mer penger på en avslutningstone som de bruker på vanlige ringetoner.

Ringetonemarkedet skal ifølge Endtone være på 4 milliarder dollar i året. Er deres undersøkelser representative, håper de på å øke omsetningen i markedet med nærmere to milliarder dollar.

Markedsføring av musikk
- Avslutningstoner er en lovende mulighet for å eksponere og selge musikk. Når vi markedsfører musikk vil vi at folk skal høre den så mye som mulig. Vi har sett gode resultater med ringetoner og vi håper å se det samme med avslutningstoner, sier Zeeshal Zaidi i plateselskapet RCA Music Group på Endtones egne hjemmesider.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.