*Nettavisen* Økonomi.

Mer vann i magasinene

Vannmagasinene fortsetter å fylles opp, selv om det nå går senere enn i august. I markedet trekker imidlertid strømprisen opp.

Magasinnivået i de norske vannmagasinene har steget til 68,2 prosent,

Det viser tall Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram onsdag.

Dermed økte magasinfyllingen med 0,5 prosentpoeng gjennom forrige uke. Dermed ligger fyllingsgraden 20,7 prosent under hva som er normalt for årstiden.

Ifølge NVE var tilsiget gjennom uken om lag som normalt. Samtidig ventes det mindre tilsig enn normalt i inneværende uke.

Til tross for de positive tallene fra NVE, reagerte kraftmarkedet med å sende prisene opp gjennom onsdagen. I terminmarkedet, som viser markedets prisforventninger, steg kontraktsprisene både på kort og lang sikt.

Kraftforbruket økte i Norge, Sverige og Finland i uke 35. Forbruksveksten har blitt kompensert av økt produksjon i de enkelte landene, slik at det kun har vært små endringer i netto kraftutveksling landene i mellom.

Det totale temperaturkorrigerte norske forbruket i uke 34 var nesten 9 prosent lavere enn i samme uke i fjor. Fortsatt er det nettoimport til Norden på rundt 300 GWh og til Norge på ca. 30 GWh.

Tallene fra NVE viser samtidig at fyllingsgraden i Sverige økte med 0,4 prosentpoeng gjennom uke 35, slik at beholdningen ved inngangen til uke 36 var 64,2 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag