*Nettavisen* Økonomi.

Microsoft gir blaffen

Sør-Korea har beordret Microsoft å fjerne Messenger og Media Player fra Windows. Det akter ikke firmaet å bry seg noe om.

I går ble det kjent at koreanske myndigheter har ilagt Microsoft en kjempebot og beordret dem om å tilby to nye versjoner av Windows: En uten Windows Media Player og Windows Messenger installert, og en annen der det ligger ved lenker til konkurrerende programmer.

Misbrukt sin possisjon
Årsaken er at myndighetene mener Microsoft har misbrukt sin dominerende posisjon på markedet til å presse ut andre mindre aktører.

Hvis ikke Microsoft etterkommer disse kravene innen 180 dager, vil det bli salgsforbud av Windows i Korea, der selskapet har en markedsandel på 99 prosent.

Vil ikke etterkomme krav
Microsoft-representant Oliver Roll sier til The Inquirer at selskapet ikke har noen planer om å starte arbeidet med å etterkomme kravene fra myndighetene. Derimot vil vedtaket ankes til høyesterett hvor de vil be om en utsettelse. Microsoft hevder et forbud mot å selge programvaren vil ha negativ effekt på kunder og bedrifter i landet.

Argumentasjonen til Microsoft er med andre ord: «Vi kan bryte loven. Stopper dere oss, da får det andre negative konsekvenser, og det vil dere vel ikke?»

Mulighet for Linux?
Flere Linux-aktører ser nå en mulighet til å kunne øke sine markedsandeler i det Microsoft-dominerte landet. Mike Davis i Butler Group sier derimot til The Inquirer at det sannsynligvis ikke vil skje, siden kundene uansett vil kunne få tak i piratkopier.

Siste ord i denne saken er garantert ikke sagt. Microsoft har tidligere hatt lignende saker mot seg i både USA og Europa, som har dratt svært mye ut i tid.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.