Gå til sidens hovedinnhold

Microsoft-hull fortsatt åpent

Et alvorlig sikkerhetshull i Windows står fortsatt vidåpent. Først om en uke sender Microsoft ut en fiks, men du kan beskytte deg allerede nå.

Før jul skrev TV 2 Nettavisen om et svært alvorlig hull i Windows, som gjør det mulig å kjøre ondsinnede programmer på pc-en din selv om den er fullt oppdatert.

Lang tid før fiks
Flere hackere og svindlere benytter seg allerede av feilen .

Her kan du lese mer om selve sikkerhetshullet .

Microsoft selv har fått mye pepper for å sitte på gjerdet og ikke gjøre noe med feilen som truer deres brukere, og nå melder Redmond-selskapet at det vil gå en uke før det alvorlige hullet tettes.

Det betyr at oppdateringen først vil være klar tirsdag 10. januar.

Uoffisiell patch
For å beskytte deg, anbefaler en rekke sikkerhetseksperter at du installerer en uoffisiell patch som er laget av en uavhengig Windows-ekspert, Ilfak Guilfanov.

Microsoft er ikke enig.

- Vi kan ikke forsikre at en uavhengig, tredjepartsoppdatering vil fungere på alle systemer, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Anbefales
Mikko Hypponen, sjefsteknolog hos det finske sikkerhetsselskapet F-Secure, har derimot ingen betenkeligheter med å anbefale den uoffisielle fiksen.

- Vi kjenner denne fyren. Vi har sjekket koden og den gjør nøyaktig det den sier, og ikke noe annet. Vi har installert den på alle våre egne pc-er, sier Hypponen til amerikanske PC World.

Her kan du lese mer om Guilfanovs fiks.

Les flere saker på våre IT-sider.

Kommentarer til denne saken