Gå til sidens hovedinnhold

Microsoft lager Photoshop-utfordrer

Microsoft er verdens største programvareprodusent, men har ingen gode grafiske programmer. Dette skal det bli en slutt på, og et nytt program kan lastes ned gratis.

Microsoft har kanskje verdens mest brukte bildeprogrammer integrert i Windows, men å bruke Paint til noe særlig mer enn å leke seg med er uaktuelt for de fleste. Det er derfor ikke overraskende at Microsoft nå ønsker å satse større.

Ikke egenutviklet
Acrylic er kodenavnet på Microsofts nye satsing på å innta det lukrative bildebehandlingsmarkedet. Programmet baserer seg på programmet Expression, et program som Microsoft skaffet seg rettighetene til gjennom oppkjøpet av Creature House i 2003.

Programmet er enda i en tidlig utprøvingsfase, og Microsoft har lagt ut en 180 dagers prøveversjon for å få tips fra brukere om videre utvikling.

Satser høyt
Acrylic ser i utgangspunktet ut til å være et program som ønsker å utfordre PhotoShop, den ubestridte eneren på bildebehandlingsmarkedet. Programmet har blant annet støtte for Acrobat-filer og det populære PhotoShop-formatet PSD.

Mottagelsen til programmet har foreløpig vært lunken. Brukere på Microsofts eget utviklerforum mener programmet fremstår mer som en avansert versjon av Paint, som har fulgt med Windows i mange år, fremfor en seriøs konkurrent til PhotoShop eller Paint Shop Pro.

- Ikke forvent mye
Microsoft har forståelse for tilbakemeldingene, og sier følgende i en kommentar:

- Hva folk sier på dette forumet kommer til å forme Acrylic. Ikke forvent for mye i begynnelsen og ikke gi oss opp allerede nå, sa en beta-koordinator som kaller seg Annie.

Hvis du ønsker å teste ut Microsofts nye satsing på et tidlig tidspunkt, så kan programmet lastes ned gratis fra denne siden.

Reklame

Ekspertene tror på rentehopp – slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken