Gå til sidens hovedinnhold

Microsoft saksøkt for store beløp

En guatemalsk mann har saksøkt Microsoft for brudd på hans patent som behandlet flytting av data mellom Excel og Access.

Carlos Armando Amado påstår han i 1990 søkte patent for rutiner som kunne flytte informasjon mellom Microsoft-produktene Excel og Access. To år senere forsøkte han å selge dette til Microsoft uten hell.

Tre år før
Microsoft på sin side nekter for at de har brukt hans patent ulovlig. De hevder de jobbet med dette allerede fra 1989, tre år før Amado ville selge dem sin kode.

Grunnet de åpenbare fordelene ved å kunne flytte data mellom disse programmene skal man ikke se bort i fra at de har rett.

Gigantsum
I søksmålet står det ingenting om hvor stor erstatning som søkes. Advokater har likevel sagt til Reuters at det er snakk om 2 dollar per solgte eksemplar av Access mellom 1995 og 2002. Dette utgjør omtrent 3,1 milliarder kroner.

Hvis Microsoft kan bevise sine påstander om at de har jobbet med koden siden 1989 har de neppe noe å bekymre seg over.

Microsoft har klart å komme seg unna store søksmål tidligere hvor bevisene har vært enda mer åpenbar. Dette gjelder særlig i saken angående Internet Explorers håndtering av tredjeparts programvare.

Stadig i retten
Dette er ikke det eneste søksmålet Microsoft må forholde seg til om dagen. Allerede før deres kommende operativsystem Longhorn er lansert har de blitt saksøkt for funksjoner implementer der fra Alacritch.

Forgent Networks har også saksøkt programvaregiganten grunnet det de hevder er brudd på deres JPEG-patent.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken