Gå til sidens hovedinnhold

Microsoft-spill for galleriet

I januar annonserte Microsoft at de ville åpne deler av kildekoden til Windows, for å etterkomme EU-krav. Det hadde EU sagt på forhånd ikke var nok.

Microsoft og EU er i en bitter strid der EU anklager Microsoft for å misbruke sin markedsmakt i sin tilnærmede monopolsituasjon. En del av problematikken er at Windows funksjonalitet på en del områder er helt ukjent, noe som gjør det vanskelig eller umulig for andre selskaper å lage konkurrerende programvare.

I et forsøk på å etterkomme EUs krav, annonserte Microsoft forrige måned at de ville frigi deler av kildekoden som omhandler kommunikasjon mellom servere. Selskapet mente dette måtte være den perfekte dokumentasjonen.

Nå viser det seg at Microsoft allerede på forhånd visste at EU ikke ville anse dette som å etterkomme kravene selskapet har fått. Det viser dokumenter Wall Street Journal har fått tak i.

«Kildekoden var aldri spurt etter eller ønsket velkommen», skriver en britisk it-ingeniør om Microsofts forsøk.

Windowsitpro.com forteller at EU-kommisjonær Neelie Kroes sa at hun var «overrasket» over at Microsoft ville frigi deler av kildekoden. Årsaken skal ifølge Wall Street Journal altså være at EU på forhånd hadde informert om at dette ikke ville være løsningen.

Hva Microsoft har ønsket å oppnå ved å tilby noe de på forhånd visste ikke ville være tilstrekkelig er ikke kjent. Det ser ut til at selskapet ønsker å fremstille seg selv som et selskap som gjør absolutt alt for å etterkomme EUs krav. Selskapets forrige forsøk på å etterkomme EUs krav var frigivelsen av 12.000 sider med dokumentasjon. Dette ble i etterkant omtalt som ubrukelig.

Microsoft trues med dagsbøter på 2,4 millioner dollar. Hvis EU mener at Microsoft ikke har etterkommet kravene, vil dagsbøtene regnes fra 15. september 2005.

Les flere saker på våre IT-sider.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken