*Nettavisen* Økonomi.

Microsoft vil selge gammelt nytt

Kun 15 prosent av Office-brukerne benytter nyeste versjon. Nå har Microsoft det travelt å selge gammel programvare før de kommer med noe nytt.

I 2003 kom siste versjon av Microsofts svært populære Office-pakke som blant annet inkluderer programmene Word og Excel.

Enormt inntektspotensial
På verdensbasis er det installert 400 millioner lovlige versjoner av Office, og i følge The Register ligger det en potensiell fortjeneste på 140 milliarder dollar på å få alle til å oppgradere til nyeste versjon.

Det er nå bare 18 måneder til Microsoft er ventet å lansere sin nye Office-pakke. Tradisjonelt pleier et sted mellom 50 og 67 prosent av alle installasjonene å være av siste versjon når Microsoft lanserer et en ny utgave. Så langt er det bare 15 prosent som benytter Office 2003.

Ny kampanje
Microsoft skal derfor sette i gang en betydelig kampanje for å få bedrifter til å oppgradere til Office 2003 før de om halvannet år lanserer ny versjon.

Ifølge Microsoft skal fordelene med Office 2003 fremfor den eldre Office XP-versjonen være bedre epost og ikke minst bedre VPN-støtte.

- 18 måneder er lenge
- Det er et spørsmål om hvor mye verdi disse ekstra funksjonene har, og om kundene er villig til å vente 18 måneder for å få til team-samarbeid, eller 18 måneder før de kan få kontroll på innboksen sin. 18 måneder er veldig lenge for folk å vente, sier Chris Capossela i Microsoft.

Microsoft mener åpenbart at gammel programvare gjør samarbeid innad i bedriftene umulig, og at deres gamle e-post-klienter er ubrukelige.

Nepper verdt innsatsen
Spørsmålet er selvsagt om kundene er villig til å betale svært store summer for å oppgradere en programvarepakke som strengt tatt fyller behovet for de aller fleste.

- Det er over hundre millioner brukere som har brukt produktene i tre til fem år. Hvis de ikke har oppdaget tingene de trenger innen nå, da hjelper det ikke å fortelle dem det, sier analytiker Paul DeGoot til The Register.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag