*Nettavisen* Økonomi.

Middag i det skjulte

Foto: Kjetil Mæland

Bak de fasjonable veggene på Grand Hotel forberedes kveldens middag for makteliten.

16.02.06 17:32

Det gjøres klart til den viktigste middagen i det offisielle Norge. Mens sludd laver ned fra en grå himmel, gjøres de siste forberedelser til en himmelsk stemning innenfor veggene til Grand Hotel på Karl Johan. En skjønnhet forbeholdt de få utvalgte.

TV 2 Nettavisen følger årstalen og middagen. Se bilder, video og les hele Gjedrems tale.

Med fototillatelse fra Norges Bank håpet TV 2 Nettavisen å gi deg et lite innblikk i hvordan finanseliten spiser i kveld

Men:

- Nei, det tror jeg ikke noe på. Her er det så strikte regler, sa en avvisende bankettsjef Rune Johansen ved Grand. Selv informasjonsansvarlig Ranheid Fremstad i Norges Bank hadde gitt grønt lys, var det på hotellet like rødt som løperen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: SCANPIX/TV 2 Nettavisen)

Og i kveld vil løperen strekke seg hele veien fra Karl Johan til bankettsalen i andre etasje.

Les også:Hvem får sitte ved maktens bord?

- Vi får ikke lov til å uttale oss om dette arrangementet. Det er hemmelig, hemmelig, men det kan jeg ikke si. Jeg kan ikke uttale meg om noe, sa hovmester Martin Vogel i banketten på Grand Hotel til TV 2 Nettavisen i ettermiddag.

Da hadde TV 2 Nettavisen allerede blitt høflig men bestemt avvist i resepsjonen da vi torsdag spurte om å få ta bilder av forberedelsene i Speilen og Rococo der middagen skal holdes fra klokken 19.00 torsdag.

Den hyggelige hovmesteren ønsket ikke å uttale seg om noen verdens ting når det gjaldt denne middagen. Heller ikke om han opplever denne aftenen like grand som resten av Norge.

- Vi har fått beskjed av Norges Bank om ikke å uttale oss om dette arrangementet. Du må eventuelt ta kontakt med Norges Bank, sa Vogel.

Men det hjalp altså ikke herr Vogel.

For TV 2 Nettavisen - i hemmelig, hemmelig tjeneste:

Kjetil Mæland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.