*Nettavisen* Økonomi.

Milliardær får bygge villa

I Bergen har milliardær Trond Mohn fått flertall for å bygge en omstridt villa i strandkanten.

30.06.05 15:37

Kjell Inge Røkke har fått mye oppmerksomhet rundt sitt byggeprosjekt på Konglungen i Asker. I Bergen er det finanskjendisen Trond Mohn som har skapt strid blant lokalpolitikerne.

KrFs byråd for miljø og byutvikling, Lisbeth Iversen, ble i går overkjørt av Høyres byråder, skriver Bergensavisen.

De mener at Trond Mohn skal få bygge en villa i strandsonen på Skipanes på Milde utenfor Bergen, selv om dette strider mot byggeforbudet i strandsonen og kommunedelplanen for området.

Den nye boligen som Mohn vil oppføre, ligger bare 25 meter fra strandlinjen. Planen strider derfor mot byggeforbudet i hundremetersonen. Området er dessuten regulert til landbruk, natur og friluft, hvor det heller ikke tillates boligbygging.

Kommunens etat for byggesak og private planer avslo søknaden i fjor, men Faaland arkitekter har på vegne av Trond og Mette Mohn klaget på vedtaket.

«Selv om boligen er terrengtilpasset, er den trukket langt frem mot strandlinjen i forhold til eksisterende boliger i området, og dette vil gi en klart privatiserende virkning og være uheldig i forhold til de friluftsinteressene og landskapsverdiene som finnes i området», mener Fylkesmannen, som klart fraråder at det gis dispensasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.